måndag 10 juni 2013

Zombi Holocaust

Zombi Holocaust
(Italien 1980)
Regi: Marino Girolami
Manus: Romano Scandariato
Medverkande: Ian McCulloch, Alexandra Delli Colli, Sherry Buchanan mfl

Handling:

Ett sjukvårdsbiträde skär av kroppsdelar på lik på ett sjukhus i New York. När han blir påkommen hoppar han ut från ett fönster. Det sista han säger innan han avlider är Kitoh. Som av en händelse är en av läkarna också utbildad antropolog och känner till Kitoh är en ö där kannibalism förekom tidigare. Tillsammans med en journalist och två andra antropologer reser hon dit och finner att kannibaler fortfarande finns på ön. Men det finns något annat också. Något som vill vara dött när de borde vara dött...

Blod/slask:

Jo, då. En hel del av det bjuds vi på. Bland annat uppskurna kroppar, utpetning av ögon, inälvor som äts upp och en hel del till. Alla effekter är inte klockrena men filmen är brutal och det är ju alltid bra.

Naket/sex:

Ingen sexscen, men lite omotiverade nakenscener bjuds vi på. En kvinna tar en dusch och visar upp sig och samma kvinna blir senare kroppsmålad av kannibaler.

Omdöme:

Den här filmen kunde lika gärna ha hetat Cannibal Holocaust 2 eller liknande. Tre fjärdedelar av filmen ser man inte röken av en zombie, däremot vimlar det av kannibaler. Men efter 50 minuter gör så zombienissarna entré i filmen. Den här filmen är okej, inte den bästa eller den sämsta av alla de italienska zombierullar som kom under slutet av sjuttio, början av åttiotalet. Lite kuriosa är att filmades på samma ställe som Fulcis Zombie Fleah Eaters och använde sig av samma kulisser som den filmen.
Det finns stora luckor i manus, dialogen är väl inte den mest trovärdiga i filmhistoren, men den är ändå italiensk, och är den det kan man nästan förlåta vad som helst...

Betyg: 6 kannibaler/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar