söndag 2 juni 2013

Fredagen den 13:e del 8

Fredagen den 13:e del 8
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (USA 1989)
Regi: Rob Hedden
Manus: Rob Hedden
Medverkande: Todd Caldecott, Tiffany Paulsen, Kane Hodder mfl

Handling:

Jason ligger död på botten av Crystal Lake (igen). Ett ungt par kastar ankar i sjön för en skön natt tillsammans som avslutningen på deras skoltid. Tyvärr råkar deras ankare skava hål på en större elledning som Jason i sin tur ligger på. (här har man tänkt till...) Jason vaknar och fortsätter sitt mödosamma uppdrag: att ta livet av alla tonåringar som idkar sexuella lekar och/eller nyttjar droger.

Blod/slask:

Lite grann finns det allt. Men det är inte den blodigaste delen i serien. Även denna del trimmades rejält av MPAA för att inte få en X rating i USA, och det mesta av blodet klipptes således bort. Trist men that's life...

Naket/sex:

En snabb scen i början på filmen. Annars inget.

Omdöme:

Ja... Denna del dödade i princip hela originalserien. Även de största fansen svek och intäkterna uteblev. Detta är även den sista film som Paramount distribuerade. Efter denna sålde man rättigheterna till New Line Cinema.
Jag gillar den inte alls! Idéen är bra. Att stänga in en massa tilltänkta offer på en ator båt tillsammans med en psykopat. Det skulle kunna bli en riktigt bra slasherfilm av det. Man kanske skulle skriva en... Hmmm...
Nåväl, tillbaka till denna film. Man har satsat mer på humor i denna del i de tidigare och det gör att filmen blir sämre. Gör man på rätt sätt som i del 6 så blir det bra, i denna del faller det platt. Sedan har Rob Hedden lagt in en sak till som gör saken betydligt sämre. Jason kan teleportera sig. Om det är så han tänkt det eller att Jason är någon slagt våldan som förflyttar sig snabbt mellan varven vet jag inte och det framkommer inte heller. Dåligt är det i alla fall. Sa jag att jag inte gillar den här filmen?
Det finns dock scener som är lite roliga och ganska snyggt gjorda. Men dessa kan tyvärr inte rädda denna smörja.

Betyg: 2 frihetsgudinnor/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar