lördag 22 juni 2013

Död vid ankomst

Död vid ankomst
(Sverige 2008)
Regi: Henric Brandt
Manus: Henric Brandt 
Mdverkande: Samir El Alaoui, Nathalie Söderqvist, Hanna Ekman mfl
Imdb: www.imdb.com/title/tt0829154/ 

Handling:

David och Maria är på semester i en liten stuga. En kväll när de är ute och går stöter de på några gangsters som är i full färd med att avrätta någon. De försöker fly men blir infångade. Maria mördas och David blir skjuten i huvudet. Men David dör inte. Kulan går inte att operera ut och kommer döda honom så småningom, men innan dess har han bara en tanke - Hämnd!

Blod/slask:

Inte överdrivet mycket. Lite squibbs det stänker om och lite knivaction. Även lite cgi gore som ser dåligt ut, men det är ett snabbt klipp så det stör inte så mycket.

Naket/sex:

Inte mycket där heller. En av gangstrarna har en förmåga att filma allt och har filmat en tjej som visar brösten och tittar på det på en dataskärm. Utöver det är det sexscen som inte visar något.

Omdöme:

Mycket bra svensk independent action. Jag fick vibbar av Johan Falk filmerna när jag tittade på den. Den visar helt klart att det inte behövs 40 miljoner för att föra en svensk actionfilm. Denna är gjord för blygsamma 90.000 kr och innehåller allt en actionfilm ska ha. Vi har biljakter, skottlossning, bra skådespelare och ett mycket bra manus. Ett litet minus kan vara att en del av skådespelarna är lite för unga för att vara trovärdiga.
Musiken är mycket bra och passar bra in i filmen, den är skriven av huvudrollsinnehavaren själv. Regin är slipad och bra och Brandt lyckas få ut det där lilla extra av sina skådisar. Nu har de flesta varit med i gemet länge men utan bra regi är vem som helst dålig. :)
Jag kan varmt rekommendera denna film!

Betyg: 9 biljakter/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar