fredag 7 juni 2013

Scream 2

Scream 2
(USA 1997)
Regi: Wes Craven
Manus: Kevin Williamsson
Medverkande:  Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette mfl

Handling:

Sidney har börjat på collage för att glömma de fasansfulla minnerna efter slakten för ett år sedan. Men tyvärr blir hon påmind om allt då filmen Stab har premiär. Den är baserad på boken som Gale Weathers skrivit om händelserna. Saken blir inte bättre då två biobesökare blir mördade av Ghostface. Snart bryter helvetet ut igen och Sidney får kämpa för sitt liv. Vem eller vilka är bakom masken den här gången, och vilka kommer överleva?

Blod/slask:

Den än inte blodig som den första filmen, men visst finns det blod i den. Vi bjuds på knivaction, stålrörsaction och lite kasta från balkongaction och en hel del mer. Bra old school effekter överlag.

Naket/sex:

Lika mycket som i första filmen. Alltså nada!

Omdöme:

Hollywood i ett nötskal. En film blir en hit och genast måste man, fort som bara den, ut med nästa del innan fansen får en ny favoritfilm. Det syndromet lider Scream 2 av. Det är samma författare, regissör och många från originalfilmen är med. Men det blir inte lika bra. Hade man väntat lite och gått igenom manuset några vändor till hade nog resultatet blivit bättre. Man ser glimtar av samma uppfinningsrikedom man hade i första filmen och det finns bra saker i manuset som "reglerna för en uppföljare" Tyvärr följer ju inte filmen de reglerna, men den har sina stunder. Bra underhållning och Wes Cravens regi är vass som vanligt även om han släppt lite på tyglarna den här gången. Det är ju ingen skitfilm, det är fortfarande en bra slasher. Hade detta varit en separat film med samma handling hade betyget blivit högt, men nu jämför man den med första filmen och då blir det lite lägre.

Betyg: 7 stålrör/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar