torsdag 20 juni 2013

Murder Island

Murder Island
(Sverige 2006)
Regi: Joakim S. Hammond
Manus: Joakim S. Hammond och  Rita S. Hammond
Medverkande: Marie Nilsson, Magnus Delborg, Marie Magnusson 
Imdb: www.imdb.com/title/tt0819788/

Handling:

Sommaren är här och vad passar bättre än att åka på en campingtur med sina vänner. Sagt och gjort. Våra sex huvudpersoner packar bilen full med öl och grillkorv och styr kosan mot nya äventyr. De ska nämligen hyra några kanoter och paddla till en ö som ligger en bit ur från fastlandet. Men väl på ön så börjar en efter en att försvinna...

Blod/slask:

Machete i bröstet, avhuggen hand och lite blodskvätt här och där. Ovanligt lite för att vara en slasher, men de få effekter som finns ser mycket bra ut.

Naket/sex:

En kille rusar naken ut i vattnet och vi ser honom naken bakifrån. Sedan är det en påklädd sexscen där vi ser en tjej i underkläderna efteråt.

Omdöme:

Mera svenskt. Även detta är en slasher, fast en blodfattig och kort sådan. Speltiden är endast 46 minuter så tempot är högt och det hinner aldrig bli några långa, tråkiga transportsträckor. Men den korta speltiden gör även att vi inte hinner lära känna karaktärerna väl. Allt sker väldigt snabbt. De åker dit, kommer till ön, festar och röker på, ett par har sex och sedan börjar slakten. Fast så mycket slakt blir det inte. Den är extremt blodfattig, det finns lite blod här och där, men där borde man ha satsat mer på att ha blodiga effekter. Fotot och klippningen är bra och känns väldigt proffsig. Musiken däremot är jobbig. Jag har inget emot metal musik i soundtracket men i denna film blir det tjatigt. Det finns i princip ingen spänningsmusik i filmen utan mest på tok för högt mixad metal musik vid morden och jaktscener.
Skådisarna sköter sig väl. Ingen sticker ut något nämnvärt, utan alla håller en bra nivå. De pratar svenska. Det finns även en engelsk version för den som föredrar det och engelska låter bra för det mesta. Denna film kan nog bli en svensk independent klassiker skulle jag tro. Hade den haft mer blod och varit längre hade det blivit ett riktigt bra betyg. Nu sjunker det lite på grund av längden och avsaknaden av blodet.

Betyg: 5 tält/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar