söndag 2 juni 2013

Darkman II: The Return of Durant

Darkman II: The Return of Durant
(USA 1995)
Regi: Bradford May
Manus: Steven McKay
Medverkande: Larry Drake, Arnold Vosloo, Kim Delaney mfl
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0109552/

Handling:

Peyton Westlake jobbar fortfarande på att lösa sitt problem med den syntetiska huden då han i en artikel hittar en till forskare som verkan ha kommit längre än honom. Han tar kontakt med honom och de börjar samarbeta.
Vad han inte vet är att Robert G Durant överlevde helikopterkraschen och legat i koma sedan dess, nyss har vaknat upp. Durant tänker ta fram det ultimata vapnet och återta sin plats på tronen över gangsters. För att göra detta behövs väldigt mycket el. Det finns bara en byggnad i hela stan som genererar så mycket el, den gamla fabriken där Westlakes nya partner har sitt laboratorium.
När Durant mördar forskaren blir Westlake återigen Darkman och har bara hämnd i blicken.

Blod/slask:

Här finns det lite grann. Inte mycket men betydligt mer än i första filmen. Vi bjuds på snygga squibs och några läckra masker som Westlake tillverkar.

Naket/sex:

Lika lite som sist. Nada! Det är en scen på en strippklubb men ingen av dansarna visar något.

Omdöme:

Har inte sett denna film tidigare. Storyn är likvärdig som den första filmen. Lite mer våldsam och lite sämre. Den följer mallen för uppföljare. Blodigare, mer lik och lite sämre story. Denna är gjord direkt för videomarkanden. Darkman är här utbytt mot Arnold "Mumien" Vosloo, antagligen för att Liam Neesn blivit för dyr och tyckte att manuset luktade gammal gymnastikpåse. Vosloo är lika träig som i Mumienfilmerna. Larry Drake spelar återigen Durant och gör det bra. Den mannen är gjord för att spela ond maffiaboss. Effektmässigt håller den högre klass än första filmen. Både i mask väg och rent visuellt. Darkman själv ser härligt halvrutten ut och K.N.B fx group har som vanligt gjort ett fantastiskt jobb. Överlag så började filmen bra, tappade rejält med tempo i mitten och tog sig lite mot slutet. De cgi effekter som används är bra för att vara gjord 1995. Gillar man första filmen kan man ge denna en chans.

Betyg: 4 laservapen/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar