torsdag 13 juni 2013

Eaten Alive

Eaten Alive
Mangiati vivi! (Italien 1980)
Regi: Umberto Lenzi
Manus: Umberto Lenzi
Medverkande: Robert Kerman, Janet Agren, Ivan Rassimov mfl

Handling:

Shelia (Ågren) blir en dag kallad till polisen i New York. De har hittat en rulle film med hennes syster där hon är tillsammans med en sektledare i Nya Guinea. Några personer som uttalat kritik mot sekten har mördats med en pil doppat i kobragift.
Shelia blir nyfikén och tar första bästa flyg till Nya Guinea för att leta efter sin syster som nu är försvunnen. Till sin hjälp hyr hon in den avhoppade soldaten Mark (Kerman) De beger sig djupt in i djungeln och upptäcker att där finns andra saker än en sekt. Även livs levande kannibaler härjar i djungeln och de är riktigt hungriga på nytt saftigt kött.

Blod/slask:

Detta är ju en kannibalrulle från Italien för bövelen! Klart det finns blod i den. Nå skämt och sido. Det är en hel del blod i denna. Mycket tugga på inälvor och kroppsdelar av kannibalerna. Även en hel del autentiskt djurvåld där bla en krokodil blir slaktad. Sånt är ju inte roligt att titta på, men på något sjukt sätt är det standard i kannibalrullar från den här tiden.

Naket/sex:

En sexscen där tre bröder turas om att ligga med kvinna vars make, bror nummer fyra, nyss dött. Detta för att hon ska renas och kunna gifta om sig. Sedan är filmen full av lättklädda infödningskvinnor med stringtroseliknande livstycken på sig, enbart det alltså. Tre våldtäkter, varav en med trädildo. Ja, det finns en hel del av den varan. Inte allt är trevligt.

Omdöme:

Jag är väldigt kluven inför denna film. Jag älskar ju italienska genrefilmer från den här tidsperioden. Men den här... Nja... Den innehåller ju allt vad en italiensk film ska innehålla, blod, dåligt dubbade skådisar och en handling som har luckor stora som alla kassavalv i Schweiz tillsammans, men det är det där med djurvåldet som stör mig lite. Det finns även en del scener (som för övrigt är snodda från andra kanniablfilmer) där djur äter andra djur, det är ju mer naturligt på något sätt, så går det till i djungeln och det har man sett i naturfilmer, men när människor slaktar djur på bestialiska sätt... Som sagt...
Annars är storyn helt okej. Sekten är helt klart inspirerad av Jim Jones sekt han hade i slutet av sjuttiotalet är över 900 människor tog massjälvmord. Gillar man italiensk genrefilm ska man givetvis se den här filmen. Har man däremot ormfobi ska man kanske låta bli då det vimlar av kobror, anakondor och andra ringlande kryp.

Betyg: 8 (utan djurvåld) 6 (med djurvåld) kannibaler /10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar