onsdag 5 juni 2013

The Hills Have Eyes 2

The Hills Have Eyes 2
(USA 2007)
Regi: Martin Weisz
Manus: Wes Craven och  Jonathan Craven
Medverkande: Michael McMillian, Jacob Vargas, Daniella Alonso mfl
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0800069/

Handling:

En grupp hemvärnssoldater är ute på en övning i öknen. De får ett anrop om att ta sig till en hemlig bas i öknen, men när de kommer dit är basen öde. Snart får de slåss för sina liv mot strålskadade mutanter.

Blod/slask:

Inte lika grafisk som den första filmen, alltså den från 2006. Men blod och slask finns det. Vi bjuds på lite yx action, skottskador, lite inälvor som plötsligt blir utälvor och en hel del till som jag inte vill avslöja.

Naket/sex:

Det är en scen i början av filmen där en kvinna föder barn, lite naket syns där om man inte blinkar. Sedan är det en ganska obehaglig våldtäktsscen men inget naket syns under den scenen.

Omdöme:

Det dröjde inte många dagar efter premiären av första filmen innan 20th century fox gav grönt ljus åt uppföljaren, denna gång med manus av Wes Craven himself, med hjälp av sin son. Det är en helt ny story och är inte en uppföljare till del 2 som kom 1984.
Jag tycker den här filmen är bra. Nästan bättre än första filmen faktiskt. Det är snyggt foto, bra effekter och ett bra manus. Jag har sett den oklippta version så jag vet inte hur bioversionen var, men enligt IMDB ska den oklippta vara ca en minut längre och det ska uteslutande vara våld och gore. Nu är ju inte IMDB den mest pålitliga källan...
Skådisarna sköter sig bra och det blir väldigt spännande när soldater kryper omkring i trånga grottgångar.
En uppföljare som, enligt mig, är snäppet vassare än originalet.

Betyg: 8 soldater/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar