lördag 8 juni 2013

Brain Dead

Brain Dead
(USA 2007)
Regi: Kevin S. Tenney
Manus: Dale Gelineau
Medverkande: Joshua Benton, Sarah Grant Brendecke, David Crane mfl
Imdb: www.imdb.com/title/tt0914799/

Handling:

En stenbumling från rymden ramlar ner i skallen på en fiskare. I stenen finns det något som förvandlar människor till köttätande zombies. 

Blod/slask:

Det finns det gott om. Bra old school effekter. Härliga blodsprut och några riktigt snygga dödsscener. Good stuff!

Naket/sex:

Det finns fem kvinnoroller i filmen. En är bara med i några minuter. De övriga fyra är med längre. En visar brösten och de övriga tre näckar helt. Alla nakenscener är totalt omotiverade.

Omdöme:

Detta är alltså inte Braindead av Peter Jackson utan denna film är regisserad av mannen som gav oss klassiker som Witchboard och Night of the Demons. Han borde kanske ha stannat där... Denna soppa är ingen skräckfilm. Det är en komedi med splatterinslag. Skådespelarna är alla helt okända för mig. De flesta jobbar inom TV och har varit med i olika serier eller filmer direkt för TV. Manuset är inte det bästa heller. Författaren är inte den mest aktiva i Hollywood. Han har endast skrivit ett avsnitt till deckaren Par i brott 1986 innan denna film så det kan ju ha sina orsaker att manuset och storyn är tunnare än det papper det är skrivet på. 
När jag såg Witchboard gillade jag den skarpt. Jag har inte sett den på ett tag och ska ta en repris inom kort, men jag vet redan nu att den är bättre än den här filmen. Är den då bara dålig? Nja... Det är snygga effekter. Fotot är bra, men det syns väldigt tydligt att man använts sig av en vanlig videokamera. Skådisarna gör sitt jobb, men har ett dåligt material att jobba med. Bakomfilmen på Dark Entertainmets fina DVD är mer intressant än själva filmen.
Regissören har varit aktiv under i stort sett hela nittiotalet och 00 talet. Varför gör han då en sån här film? Antingen är han polare med författaren och ville hjälpa honom tillbaka till drömfabriken, eller så hade han lite att göra. Filmen är inspelad på bara fyra veckor så det har inte tagit så mycket av hans tid. Ska man då se denna film? Gillar man lågbudget komedier med skräckinslag kan man ge den en chans, annars kan man låta bli.

Betyg: 3 metroider/10


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar