fredag 31 maj 2013

Hands of steel

Hands of steel
Vendetta dal futuro (Italien 1986)
Regi: Sergio Martino
Manus: Elisa Briganti, Sergio Martino, John Crowther, Lewis E. Ciannelli och Saul Sasha
Medverkande: Daniel Greene, Janet Agren, Claudio Cassinelli mfl

Handling:

Paco är en cyborg som får i uppgift att döda en forskare eftersom han kan ödelägga det ondskefulla företaget som skapat Paco.

Blod/slask:

Inte så jättemycket men en del bjuds vi på. Det som finns ser bra ut.

Naket/sex:

Inte speciellt mycket här heller... Men lite grann finns det.

Omdöme:

En italiensk Terminator ripoff. Italienarna gjorde under 70-80 talet i princip som amerikanarna gör nu. Egna versioner av populära filmer. Fast italienarna gjorde allt med en mycket mindre budget. Ska jag vara ärlig föredrar jag i många fall de italienska filmerna.
Hands of Steel, även kallad Atomic Cyborg är en hårdkokt actionfilm, fast i själva verket är det inte så mycket action i filmen. Paco, cyborgen som får ett samvete drar iväg till en hak i öknen där han träffar på svenska Jeanette Ågren, eller Janet Agren som kallas utanför våra gränser, som driver haket där armbrytningstävlingar är den stora grejen på fredagkvällarna. Samtidigt så letar det ondskefulla företaget efter Paco och skickar andra cyborgs efter honom som inte har något samvete.
Sergio Martino gjorde eller gör, han är fortfarade verksam, en mängd filmer under den italienska guldåldern. Filmer av alla möjliga sorter. Kannibalfilmer, Giallos och actionfilmer.
Detta är väl inte en av hans bästa filmer men, den är ändå italiensk och italiensk genrefilm är alltid sevärda.

Betyg: 6 cyborgs/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar