fredag 31 maj 2013

Fredagen den 13:e del 5

Fredagen den 13:e del 5
Friday the 13:th: A new beginning (USA 1985)
Regi: Danny Steinmann
Manus: Martin Kitrosser, David Cohen och Danny Steinmann
Medverkande: Melanie Kinnaman, John Shepherd, Shavar Ross mfl.

Handling:

Efter att Tommy Jarvis slaktade Jason Voorhees för fem år sedan mår han inte så bra. Återkommande mardrömmar om den hockeymask försedde mördaren gör att han tillslut hamnar på ett psykiariskt vårdhem som passande nog ligger på en lägergård mitt ute i skogen. Det dröjer dock inte länge förrän mord börjar äga rum och de är misstänkt likt Jasons gamla medtoder. Men han är ju död, eller?

Blod/slask:

Det finns det helt klart. Denna femte del har nog den högsta bodycounten i hela serien. Det dör folk som flugor. Det är dock inte så mycket blod i den. Det man får se är mest färdiga resultat efter att mördaren varit framme. Men visst, det är våldsamt och jag hade gärna sett den helt oklippa versionen, och lite blod finns det allt.

Naket/sex:

Lite av denna vara bjuds vi på. En sexscen i skogen och lite annat smått och gott.

Omdöme:

Det tog inte ett år efter att The final chapter kommit ut innan fansen ville ha mer. Men Jason var ju död. Mycket dödare kan man knappast vara efter behandligen han råkade ut för i fjärde delen. Så hur göra? Fansen vill ha mer Jason, så då måste de ju få det, eller hur? Jag gillar den här delen. Hög bodycount och fantasifulla mord och jobbiga karaktärer. Det är som gjort för en slasherfilm från åttiotalet och det är väl det som räknas, eller hur? Gillar man de övriga så gillar man den här!

Betyg: 8 häcksaxar/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar