fredag 31 maj 2013

Fredagen den 13:e del 4

Fredagen den 13:e del 4
Friday the 13:th The final chapter (USA 1984)
Regi: Joseph Zito
Manus: Barney Cohen
Medverkande: Kimberly Beck, Peter Barton, Corey Feldman mfl

Handling:

Jason ligger död och begraven med en yxa inkörd i pannan. Ambulanspersonal och polisen lämnar området och kör kropparna till det lokala bårhuset. Men det dröjer inte länge innan Jason tycker det är lite för kallt i kylboxen och gör processen kort med personalen...
Samtidigt är ett gäng tonåringar på väg till ett hyrt hus där de ska festa och ha trevligt under helgen. Granne med dem bor en liten familj bestående av mor och två barn. Kommer någon av dessa att överleva då Jason satt kurs tillbaka till sin kära sjö Crystal Lake?

Blod/slask:

Här flyter den röda såsen friskt. Tom Savini i högform levererar några riktigt snygga dödsscener. Slutet är magnefikt härligt. Även om censuren varit framme lite här också så är denna del en av de våldsammande.
Me like very much!

Naket/sex:

Nakenbad, och lite hångel här och där. Mycket prat om sex är det dock.

Omdöme:

En av mina personliga favoriter i hela serien. Visst, storyn är ju samma i stort sett alla filmer, men regin och framför allt effekterna och dödsscenerna är bättre i denna del. Detta var ju tänkt att vara den sista delen i serien så man satstade allt krut till slutet.

Betyg: 9 korkskruvar/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar