fredag 12 juli 2013

Zombie Apocalypse

Zombie Apocalypse 
(USA, Storbritannien 2011)
Regi: Nick Lyon
Manus: Craig Engler och Brooks Peck
Medverkande: Ving Rhames, Taryn Manning, Johnny Pacar
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt1876547/

Handling: 

Ett virus har slagit ut över nittio procent av mänskligheten. En liten grupp överlevare tar sig genom ett söndertrasat landskap på väg till ön Catalina där det troligtvis ska finnas en fristad för människor.
Men deras väg kantas av zombies. Kommer någon fram till ön och är fristaden överhuvudtaget kvar?

Blod/slask:

Huvudkapningar, skallskott, svärdaction, och något jag aldrig sett i en zombiefilm tidigare som var rätt coolt. Zombiefierade tigrar! Det ni...
Tyvärr är allt gore cgi. En del ser bra ut, men det mesta ser lite snukigt ut.

Naket/sex:

Inget alls. Det närmaste vi kommer är en puss i pannan...

Omdöme:

Även detta är en film av The Asylum. Fast denna är den helt klart bästa film från det bolaget jag sett. Bra skådisar och alla känns trovärdiga i sina roller. Miljöerna är snygga och fotot är rikigt snyggt. Man har dessutom filmat på riktig 35 mm film vilket inte är vanligt då det gäller Asylums filmer.
Zombiedesignen är riktigt snygg, de flesta i alla fall. En del har drabbats av samma sjukdom som några av zombierna från Italien, alltså att framsidan ser rutten ut medan baksidan ser normal ut, men det är mest de zombies som i bakgrunden. De som har proteser på sig ser mycket bra ut.
Nu till det som inte ser lika bra ut. De visuella effekterna. Tydligen har Asylum en anställd snubbe, Joseph J. Lawson, som gör effekter till alla deras filmer. Vissa av explosionerna ser bra ut, medan andra ser dåliga ut. Gore effekterna som är digitalt gjorda är aldrig kul, och det är det inte i denna film heller. Man kan köpa det om det mesta är old school effekter där man bara fyllt ut lite med digitalt blod. Men när allt är digitalt så blir trist. Det drar ner betyget på den här filmen. Hade effekterna varit praktiska hade betyget blivit högre.
Men ändå är det bra film och kolla gärna på den om ni gillar zombiefilmer!

Betyg: 6 släggor/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar