måndag 8 juli 2013

Mara

Mara
(Sverige, Danmark 2012)
Regi: Åke Gustafsson, Fredrik Hedberg och Jacob Kondrup
Manus: Jacob Kondrup, Fredrik Hedberg, Åke Gustafsson och Pidde Andersson
Medverkande: Angelica Jansson, Cecilia Samuelsson, Emelie Frantz Nilsson mfl
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt1596745/

Handling:

När Jenny var liten mördades hennes pappa av mamman på grund av att han var otrogen. Nu tio år senare har Jenny följt med sin kusin och några av hennes vänner till samma hus för att festa lite. Snart börjar Jenny höra saker i skogen, huset ligger nämligen mitt ute i ödemarken med fler mil till närmsta granne. Nästa morgon vaknar Jenny och hela huset är tomt och öde...

Blod/slask:

Det finns det. Mycket stänk och blodiga kroppar. Fast en brutal knivhuggning bjuds vi på.

Naket/sex:

Inge sexscen, men omotiverade duschscener bjuds vi på. Alla tjejerna i filmen hade inskrivet i sina kontrakt att de skulle vara hel eller halvnakna i någon scen.

Omdöme:

När man läser på omslaget att detta är "Glamourmodellens första filmroll" ska man bli lite skeptiskt. Man kan ana att filmen bjuder på taskiga skådisar, naket och ett manus som har luckor stora som maskorna i ett fotbollsmål. Denna film har alla tre, full pott där!
Den enda av skådisarna som sköter sig hyfsat är faktiskt glamourmodellen Angelica Jansson. Övriga är rent ut sagt pinsamma. Han som spelar polisen i filmen, är även en av producenterna till filmen, är så fruktansvärt dåligt att mjölken surnar i kylskåpet. De övriga i casten är alla nybörjare och detta är deras första roll, för några av dem även den sista kan jag tro.
Fotot är snyggt i filmen, klippningen är bra. Man har använt sig av en vanlig hemmavideokamera. Det är snygga åkningar och snygga vinklar. Många av vinklarna är på fröken Janssons bröst, eller bakdel. Även närbilder på hennes trosor när hon klär på sig bjuder regissörerna oss på.
Storyn i filmen är även den bra, ja faktiskt så är det. Sedan blev det värre när dialogen skulle skrivas in... En av regissörerna/författarna har tidigare varit med i flera porrfilmer och ville väl här göra något seriöst.
Detta är ingen bra film. Det är en snygg film, men det räddar den tyvärr inte. Den är inspelad på bara sju dagar och det var kanske lite kort tid... Fast jag vet inte om det blivit bättre för att produktionstiden varit längre.

Betyg: 2 modeller/10

1 kommentar:

  1. Nä... Jag håller inte med dig! ;-)

    http://fanatiskfilm.blogspot.se/2013/03/recension-svensk-skrack-mara-2012.html

    SvaraRadera