fredag 19 juli 2013

The ABCs of Death

The ABCs of Death  
(USA Nya Zealand 2012) Plus många länder till, bland annat Norge.
Regi: 26 olika, glöm att jag räknar upp alla här.
Manus: Många namn där också...
Medverkande: Ingrid Bolsø Berdal, Kyra Zagorsky, Iván González mfl
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt1935896/

Handling:

Det går inte att beskriva handlingen i den här filmen eftersom det är 26 kortfilmer som bara har döden som gemensam nämnare.

Blod/slask:

Det finns det gått om. För det mesta ser det ut att vara old school effekter, men även digitalt gore förekommer. Även leranimerat blod bjuds vi på.

Naket/sex:

Några sexscener, men inget naket i just dessa, men visst finns det naket i den här rullen, både män och kvinnor.

Omdöme:

Det är svårt att skriva en recension om den här filmen eftersom det egentligen är 26 filmer utan någon ramberättelse. Att kalla den skräck tycker jag är en överdrift. Visst, en del av filmerna är skräckbetonade, men en del är rena komedierna. Några är drama, lite sci fi och en del är bara sjuka. Speciellt bokstaven F som i Fis... Är man ett fan av kiss och bajs humor kommer man pissa på sig av skratt. Det gjorde jag, nästan... Sedan finns det även allvarligare delar om en mor som måste prostituera sig för att ha råd med hyra och presenter till dotterns födelsedag. Ingen av dessa har med skräck att göra.
Alla delar är inte bra, de är väldigt ojämna. Vissa är bara 30 sekunder långa och man hinner inte med så är den slut. En del är väldigt påkostade och väldigt snyggt gjorda som bokstaven D som i Dogfight. Gjord helt utan visuella effekter och det otroligt vad hundar kan göra.
Överlag så gillar jag den här filmen eller filmerna. De bra delarna är fler är bottennappen. Mycket blod och slask och en del saker är nästan vidrigt att titta på som i bokstaven X som i XXL. Den är både sorglig och vidrig.
Se den här filmen om du gillar kortfilmer med döden som enda gemensam nämnare.

Betyg: 7 alfabet/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar