torsdag 11 juli 2013

Super Cyclone

Super Cyclone  
(USA 2012)
Regi: Liz Adams
Manus: Liz Adams 
Medverkande: Ming-Na Wen, Nicholas Turturro, Andy Clemence 
Imdb: www.imdb.com/title/tt2381317/

Handling:

En stor oljerigg som kan borra djupare än alla andra riggar råkar av misstag borra in i en underjordisk vulkan. Detta gör att vattentemperaturen höjs avskyvärt och en super cyklon hotar hela södra Kalifornien. Det är upp till dr. Jenna Sparks och Trevor Verdon att stoppa den innan miljontals människor dör...Blod/slask:

Lite mindre brännskador och lite blod i ansiktet på folk.

Naket/sex:

Nada.

Omdöme:

När det första man ser när bilden fadas upp är "The Asylum Present" bör man bli skeptisk. Det bolaget har gjort åtskilliga billiga kopior på betydligt dyrare filmer. Denna film är inget undantag. 
Cgi effekterna i denna film är skrattretande usla. Skådespelarna är dåliga. Fotot i filmen är platt och livlöst, manuset är dåligt och inte direkt verklighetsbetonat. Ända gillar man den på något sjukt, vrickat sätt. Personligen älskar jag katastroffilmer och kan se vad som helst inom det. Denna rulle är inte bland de bästa, utan hamnar på den undre delen. 
En del scener är så sjukt roliga i sin dålighet att man kan bara skratta åt det. Ett exempel. Fyra personer flyger i en helikopter. De två längst fram skakar och studsar som en studsboll eftersom de flyger i en storm, medan de två i baksätet inte rör sig en smula. Då är det svårt att inte dra på smilbanden. 

Betyg: 4 supercykloner/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar