onsdag 24 juli 2013

The Wicked

The Wicked
(USA 2013)
Regi: Peter Winther
Manus: Michael Vickerman 
Medverkande: Devon Werkheiser, Justin Deeley, Jess Adams mfl
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt1986994/

Handling:

I den lilla amerikanska staden Sommerset finns en gammal legend om en häxa som brändes på bål. Hennes hus mitt i skogen står fortfarande kvar och är ett populärt mål för barn och ungdomar. Enligt legenden ska man kasta en sten mot huset. Om ett fönster går sönder kommer häxan och tar dig.
Zach vill impa på en ny tjej i skolan så han tar med henne dit tillsammans med två kompisar. 
Samtidigt har Zach lillebror Max ett horn i sidan till sin bror. Han tar med sig sin kompis och cyklar ut till huset. 
Men Zach och hans vänner hinner före och gissa vad som händer när de kastar en sten mot huset? Häxan behöver nämligen kroppsdelar från barn och ungdomar för att hålla sig ung och vacker.

Blod/slask:

Häxan har en gigantisk köttkvarn som hon använder mellan varven. Innehållet som kommer ut därifrån ser ut som blodindränkta tygremsor. Dessutom är det digitala blodsprutet i dessa scener det sämsta jag sett! Men en snygg halsavslitning bjud vi på.

Naket/sex:

Ett par har sex i ett tält och blinkar man inte kan man skymta ett bröst. Sedan badar två andra naken i en sjö och man ser dem båda nakna från sidan, men det är filmat på långt avstånd.

Omdöme:

På omslaget till den här filmen står det med stora bokstäver: Jag citerar: A witchcraf horror gem from the makers of Independence Day and Godzilla." slut citat. Wow, tänker man i två sekunder. När jag kollade upp det på Imdb så visade sig att det är en make up artist och en casting kille som varit med i dessa filmer... Okej, regissören var någon form av producent i Independence Day, men inget annat.
Gör det då den här sämre? Faktiskt inte, det var helt okej. Inget mästerverk och häxan är mest en special effekt och olika färgkorrigeringar i kameran, men när hon syns ser hon bra ut. Snygg mask.  
Filmen bjuder på en del hoppa till effekter. Fotot och klippningen ser bra ut. En del av skådisarna spelar över någon, medan andra är riktigt bra. Några är nybörjare, men de flesta har varit med i andra produktioner. Som vanligt är en liten nio årig tjej bland de bästa skådisarna.
På det stora hel en helt okej film. Inget nyskapande, men en stunds underhållning. Slutet dock är väldigt långt och utdraget.

Betyg: 6 köttkvarnar/10
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar